TÜKENMİŞLİK SENDROMU İLE BAŞ ETME EĞİTİMİ

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Temizlik Grubu Çalışanlarımıza İletişim ( Tükenmişlik Sendromu Ve Zor Duygular İle Baş Etme ) Eğitimi Verildi.

Sağlık Yayın: 15 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2024 17:25:00
Editör - Haber Merkezi
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Temizlik Grubu Çalışanlarımıza İletişim ( Tükenmişlik Sendromu Ve Zor Duygular İle Baş Etme ) Eğitimi Verildi. 

Düzce Atatürk Devlet  Hastanesi eğitim salonunda eğitim birimi koordinasyonunda düzenlenen İletişim ‘‘Tükenmişlik Sendromu ve Zor Duygular İle Baş Etme’’ eğitim programı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızda görevli Psikolog Zeynep Alçelik Uran, Uzman Psikolog Hatice Günler ve Sosyal Çalışmacı Feride Selvi tarafından verildi.Tükenmişlik Sendromu; hem bireyler hem de kurumlar açısından önemli sonuçları olan bir kavramdır. Bireylerin önceleri içsel olarak yaşadıkları bazı belirti ve durumlar bir süre sonra aile ve iş yaşamına da yansımaktadır. Tükenmişlik kavramı ile ilgili bütünsel bir bilgiye sahip olmak hem çalışanlar, hem yöneticiler açısından tükenmişliğin etkilerini ortadan kaldırmada bir basamaktır. Asıl hedef tükenmişliği önlemek olsa da, tükenmişlik hissedilmeye başlandıktan sonra da gerek bireysel gerekse kurumsal çerçevede yapılabilecek pek çok şey söz konusudur.  Unutulmamalıdır ki, tükenmişlik bir süreçtir ve bir gecede ortaya çıkan bir durum değildir. Bu nedenle sinyalleri doğru algılamak, farkındalık ve zamanında müdahale konusunda özellikle yöneticiler ve çalışanlara önemli görevler düşmektedir.

                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.