15 Aralık 2023 - Cuma

Kaynaşlı Ahmet Türkmen Diyor mu ?

Bir önceki yerel seçimlerde aday adayı olan Ahmet Türkmen Kaynaşlı ilçesinde aday gösterilmemiş yerine önceki başkan Erol Bayraktar ile devam kararı almıştı.

Yazar - Özel ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Özel ÇELİK

Özel ÇELİK

ozelcelik@hotmail.com -
Google News


 

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde il merkezi ve ilçeler de aday adaylığı yarışları hız kazandı. İktidar partisinden aday olabilmek bir çok konuda duruma avantajlı başlamaya müsait. Gerek siyasi görüşler, gerekse öncesinde yaşanan ayrılıklar aday adaylarını diğer partilere yönlendiriyor. 
Bir önceki yerel seçimlerde aday adayı olan Ahmet Türkmen Kaynaşlı ilçesinde aday gösterilmemiş yerine önceki başkan Erol Bayraktar ile devam kararı almıştı. Ancak Kaynaşlı halkı Erol Bayraktar’a bu görevi uygun görmemiş ve MHP adayı Birol Şahin’i belediye başkanlığına oturtmuştu. 
Şahin’in fevri çıkışları ulusal gündeme yansıyıp tepkiler alınca, Partisinden ihraç edildi. Bağımsız olarak bu güne kadar ilçede başkanlık görevine devam eden Birol Şahin yeni dönemde dünya görüşüne daha uygun olan Yeniden Refah Partisi’nden  aday gösterildi.
Bir önceki dönem aday gösterilmeyen ancak azimle tekrar aday adayı Ahmet Türkmen dönecek olursak, mazimiz yaklaşık 15 yıl öncesine dayanıyor.
Bir arkadaş vasıtası ile tanıştığımız bu eğlenceli kişilikle aynı zaman da hemşehri çıkınca iyice kaynaştık. Ailelerimizin Giresun kökenli olması bizi ayrıca yakınlaştırdı. İlerleyen süreçte Düzce Fotoğraf Derneği’nin temellerini birlikte attık. Bir çok defa derneğin gizli kahramanı olarak bir çok görevi üstlenmiştir. Katıldığımız etkinlikler de ki insanlarla uyumu ve görevden kaçmaması ile desteğini hissettiğim bir şahsiyettir. Sözünün eri güvenilir bir kişiliktir. İnsan kırmayı asla becerememesi ayrıca dikkatimi çeken bir arkadaşımdır.
Yaptığı ticari girişimlere ilk etapta akıl sır erdiremesem de günün sonun da başarıyla çıkması beni bir çok defa şaşırtmıştır. Elbette ticari hayatta inişler ve çıkışlar olacaktır. Bunu defaatle de yaşamıştır. İyi niyetinden marazlar doğmuştur. Ancak kimseye  karşı kinle - hasetle yaklaştığına şahit olmadım. Günün sonunda başarılı bir iş adamı olarak anılmayı hak etmiştir. 
Lakin siyaset farklı tabi. 
İkinci defa aday adaylığını açıkladı. Açıkçası bu kadar siyaset aşığı olduğunu bilmiyordum. Çalışkanlığı ve samimiyeti siyasette onu başarıya taşır mı onu da kestiremiyorum. İlerleyen süreçte Ak Partiden adaylık verilmesi muhtemel iki isimden biri olarak çıkıyor karşımıza. Küçük yerlerde siyasi partiler kadar aile – eşraf gibi çevre de etkiliyor siyasi hayatı. Genel merkezin kararını sabırsızlıkla beklediğini hissediyorum. Bu konu da da yoğun bir çaba içerisinde olduğunu gözlemlemekteyim.  
Ancak 24 yıllık ilçede yapılacak o kadar çok şey var ki. 99 depreminden kalma barakalardan tutun da, kapalı pazaryerinin olmayışı,  Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu’nun halen bir iş merkezinde faaliyet göstermesi gibi bir çok konuda proje üretmesi gerekecek. İmkanı olursa üstesinden gelecek vizyona sahip olduğunu söyleyebilirim. 
Her ne kadar siyaseten farklı görüşlere sahip olsak ta, insani vasıflarından ötürü kendisine başarılar dilemek istiyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.