30 Eylül 2023 - Cumartesi

“BİZ”

Yazar - Nurdan GÜNAL
Okuma Süresi: 4 dk.
Nurdan GÜNAL

Nurdan GÜNAL

nugunal66@hotmail.com -
Google News


   Ağzımızdan düşmeyen  zamirlerden biri de "Biz" zamiridir. Sosyal medya paylaşımlarında ve günlük konuşmalarda öylesine çok kullanılır ki neredeyse ağızda çiğnenen bir sakız haline gelmiştir.

   "BiZ" ile başlayan cümleler eğer olumlu  bir mesaj içeriyor ise yapıcı, yaratıcı, ilham verici bir toplumu şekillendirir. Toplumun ufku açılır, beyni aydınlanır.
   Tıpkı Atatürk'ün şu söylemlerindeki gibi;
   "Türk Milleti çalışkandır!..Türk Milleti zekidir!..",
   "Türk Milleti ecdadını tanıdıkça daha çokça büyük işler yapacaktır."
   "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!."
    ...vs
   
    Eğer "Biz" ile başlayan cümleler olumsuzluk mesaji içeriyor ise umutsuz, yaratıcı olmayan, ne yapacağını bilemeyen çaresiz bir toplumu şekillendirir. Yani toplumu aptallaştırır... Özellikle sosyal medyanın paylaşımlarına dikkat edersek;
   "BiZ!.. pis bir Milletiz. Sokakları, her yeri kirletiyoruz."
   "BİZ!.. Atatürk'e ihanet ettik. Atatürk'ü hak etmiyoruz."
   "BİZ!.. mültecileri içeri aldık."
   "BİZ!.. aptal, geri zakalı, IQ' sü düşük, koyun sürüsü bir Milletiz."
   "BİZ!.. topraklarımızı yabancılara satan bir Milletiz."
   "BİZ!..hâlâ uyuyoruz."

    Ağızda sakız olmuş bu tür olumsuz içerikli "BİZ" li cümleleri gençler ve çocuklar çok iyi ve doğru işitirler. Atatürk'ün,"Tüm umudum gençlerdedir!.." dediği aydın gençlerimizin birçoğu, vatanında kalarak, Atatürk'ün umut ettiği gençler gibi mücadele etmek yerine; büyükleri tarafından "Burada kalıp ne yapacaksın!.." desteği ile başka bir ülkenin vatandaşı olmakta ve olmaya da can atmaktadır. 
    
   Hiç kuşkusuz bilinmelidir ki aydınlarımız halkı aydınlatalım diye başvurdukları bu olumsuz içerikli  BİZ'li cümleler, tam tersine halkı daha da depresife sokmakta ve belki de tarikatların o tatlı diline sığınmaktadırlar.. 
    
    Atatürk, hiç bir zaman, "Türk Milleti pistir, aptaldır, koyundur.." dememiştir. Halkını övdüğü için Halkın ve Dünya'nın kahramanı olabilmiştir. Atatürk bu yüzden sevilen bir lider olmuştur. 
    Ayrıca unutmayınız ki, olumsuz mesaj içeren "BİZ"li cümlelerin içinde vatan hainleri olduğu gibi halk kahramanları da yer alır.. Her ,"Biz pis bir milletiz!" türü söyleminin içindeki BİZ'in içinde yer alan bir aydın kişi bilinçli veya bilinçsiz ölmekte, öldürülmektedir.  
   Artık bu kirli  mesajlardan sıkılmanın vakti gelmedi mi? 
   Türk Milletini küçülten, barbarlaştıran bu BİZli söylemlerin bir algı operasyonu olduğunu, Atatürk'ün Türk Milletini öven sözlerini çok çabuk unutturduğunu fark etmenin vakti gelmedi mi?.. Bir Milleti aşağalayarak onun ayağa kalkarak şahlanmasını beklemek, daha savaş başlamadan yenilmek demektir.
    
    Son olarak;
    Avrupa ne zamandan beri, "Ne Mutlu Türküm Diyene!.." sözüne takmış durumda. Onlara göre bu ırkçı bir söylemdir. Ancak Türk Milleti hakkında "Barbar, aptal, pis Millet ..." denildiğinde nedense bunun da bir ırkçı söylem olduğunu söyleyemediği gibi desteklemektedir de...

    Atatürk'ün izinde giden bir Türk Milleti olarak sosyal medyalarda paylaşılan bu tür kirletilmiş "BİZ"li cümleleri uyarınız ve paylaşmayınız. Aydınlarımız iyi niyet sandığı ağızdaki bu sakızı yerinde, doğru ve  ne anlama gelebileceğinin ölçüsünü tartarak kullanmalarına dikkat etmelilerdir.
    
    Çünkü;
    "Türk Milleti asil bir millettir." O Millete pis, aptal, koyun diyenler, Türk  olan "BİZ"DEN olamazlar.
   Ve eminim ki Atatürk de böyle  diyecektir. 

   NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLENE!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.