Ahşap Ustalarına Anlamlı Ahde Vefa Gecesi

Ekonomi (Düzce Meydan Gazetesi) - Haber Merkezi | 28.09.2026 - 08:27, Güncelleme: 28.09.2026 - 08:27
 

Ahşap Ustalarına Anlamlı Ahde Vefa Gecesi

Düzce Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, mesleğe yıllarını veren emektar ustalar için "Ahde Vefa Gecesi" düzenledi. Ustalara plaket verildi.
  Düzce’de Emektar Ahşap Ustalarına Ahde Vefa Gecesi   Düzce Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, mesleğe yıllarını vererek sektöre değer katan emektar ustalar onuruna "Ahde Vefa Gecesi" düzenledi. Ahilik kültürünün dayanışma ve saygı ruhunu yaşatan organizasyonda, mesleğin duayen isimleri bir araya geldi.                             Emeğe Saygı ve Ahilik Vurgusu   Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Oda Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Özcan, gecenin anlam ve önemine dikkat çekti. Düzenlenen etkinliğin basit bir plaket merasiminden ibaret olmadığını belirten Özcan, şu ifadeleri kullandı:   "Bu gece; emeğe saygının, ustaya vefanın ve Ahilik kültürünün yaşatılmasının bir ifadesidir. Mesleğimize yıllarını vermiş, alın teriyle sektörümüze değer katmış kıymetli ustalarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık." Protokolden Ustalar Plaket Takdimi   Sektörün bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan ustalara, protokol üyeleri tarafından plaketleri sunuldu. Törne; Düzce Vali Yardımcısı Osman Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden ve Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bülent Keser katılım sağladı.                             Usta-çırak ilişkisinin ve kuşaktan kuşağa aktarılan mesleki mirasın öneminin vurgulandığı organizasyon, çekilen hatıra fotoğrafları ile tamamlandı. Programın sonunda oda yönetimi, katılan tüm protokol üyelerine, ustalara ve davetlilere teşekkür ederek emektar sanatkârlara sağlıklı ve bereketli bir ömür temennisinde bulundu.
Düzce Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, mesleğe yıllarını veren emektar ustalar için "Ahde Vefa Gecesi" düzenledi. Ustalara plaket verildi.
 
Düzce’de Emektar Ahşap Ustalarına Ahde Vefa Gecesi

 

Düzce Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, mesleğe yıllarını vererek sektöre değer katan emektar ustalar onuruna " Ahde Vefa Gecesi" düzenledi. Ahilik kültürünün dayanışma ve saygı ruhunu yaşatan organizasyonda, mesleğin duayen isimleri bir araya geldi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emeğe Saygı ve Ahilik Vurgusu

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Oda Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Özcan, gecenin anlam ve önemine dikkat çekti. Düzenlenen etkinliğin basit bir plaket merasiminden ibaret olmadığını belirten Özcan, şu ifadeleri kullandı:

 

"Bu gece; emeğe saygının, ustaya vefanın ve Ahilik kültürünün yaşatılmasının bir ifadesidir. Mesleğimize yıllarını vermiş, alın teriyle sektörümüze değer katmış kıymetli ustalarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık."
Protokolden Ustalar Plaket Takdimi

 

Sektörün bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan ustalara, protokol üyeleri tarafından plaketleri sunuldu. Törne; Düzce Vali Yardımcısı Osman Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden ve Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bülent Keser katılım sağladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Usta-çırak ilişkisinin ve kuşaktan kuşağa aktarılan mesleki mirasın öneminin vurgulandığı organizasyon, çekilen hatıra fotoğrafları ile tamamlandı. Programın sonunda oda yönetimi, katılan tüm protokol üyelerine, ustalara ve davetlilere teşekkür ederek emektar sanatkârlara sağlıklı ve bereketli bir ömür temennisinde bulundu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcemeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.