Düzce Üniversitesi Çin’deki Uluslararası Eğitim Fuarında
Düzce Üniversitesi Çin’deki Uluslararası Eğitim Fuarında
Düzce Üniversitesi, Çin'deki CACIE-CEE 2026 Eğitim Fuarı'na katılarak uluslararası akademik iş birlikleri ve öğrenci değişim programlarını görüştü.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ, ÇİN’DE DÜZENLENEN CACIE-CEE 2026 ULUSLARARASI EĞİTİM FUARI’NA KATILDI
Pekin’deki Dev Organizasyonda Düzce Üniversitesi’nin Eğitim ve Araştırma İmkânları Tanıtıldı
Düzce Üniversitesi, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen CACIE-CEE 2026 (China Annual Conference & Expo for International Education) Uluslararası Eğitim Fuarı’na katılarak uluslararası akademik ortaklıklarını geliştirmeye yönelik temaslarda bulundu.
Dünyanın dört bir yanından yükseköğretim kurumlarını buluşturan organizasyona Düzce Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Uluslararası Ofis personeli Öğr. Gör. Muhammet Kağan Güney katıldı.
Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda 52 Türk üniversitesinin yer aldığı “Study in Türkiye” standında kurulan platformda, Düzce Üniversitesi’nin akademik programları, araştırma altyapısı ve uluslararası öğrencilere sağlanan imkânlar ziyaretçilere aktarıldı.
Uluslararası İş Birlikleri İçin B2B Görüşmeleri Yapıldı
Fuar süresince gerçekleştirilen B2B ikili görüşmeler kapsamında Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Çin başta olmak üzere birçok farklı ülkeden üniversite temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmelerde; Erasmus+ kapsamındaki öğrenci ve personel hareketliliği, akademik değişim programları, ortak bilimsel araştırmalar ve uluslararası projeler ele alındı.
Ayrıca Düzce Üniversitesi’nde eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilere yönelik başvuru, kabul, kayıt süreçleri ve kampüs yaşamına dair detaylı bilgilendirmeler yapıldı.
"Learning Stage" Etkinliğinde Düzce Üniversitesi Sunumu
Organizasyonun "Learning Stage" oturumları çerçevesinde Düzce Üniversitesi’nin kurumsal tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Sunumda üniversitenin akademik kapasitesi, uluslararasılaşma hedefleri ve küresel ölçekte yürütülen akademik ortaklıklar katılımcılara tanıtıldı.
Rektör Sözbir ve beraberindeki heyet, program kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen ve Türk üniversite temsilcilerini bir araya getiren akşam yemeğine de katılarak Türk yükseköğretiminin uluslararası alanda tanıtımı üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
