Akçakoca Belediyesi’nin Çekim Yasağına Basından Sert Tepki
Akçakoca Belediyesi’nin Çekim Yasağına Basından Sert Tepki
Akçakoca Belediyesi'nin konser alanındaki çekim kısıtlamasına tepki gösteren gazeteciler, kararı protesto ederek belediye haberlerini yayımlamama kararı aldı.
Akçakoca Belediyesi Basın Birimi tarafından ilçe ve il merkezindeki basın mensuplarına gönderilen bilgilendirme mesajında, Liman Ana Sahne’de gerçekleştirilecek konser programında güvenlik tedbirleri gerekçesiyle gazetecilerin fotoğraf ve video çekimi yapmasına izin verilmeyeceği bildirildi.
Belediye tarafından basın mensuplarına iletilen mesajda şu ifadelere yer verildi:
"Değerli basın mensuplarımız,
Bu akşam Liman Ana Sahne'd gerçekleştirilecek konser programında alınan güvenlik tedbirleri kapsamında, sahne önünde bulunan güvenlik kontrollü alanda basın mensuplarımızın fotoğraf ve video çekimi yapmasına izin verilemeyecektir.
Program boyunca belediyemiz ekipleri tarafından alınacak fotoğraf ve video kayıtları, etkinliğin ardından sizlerle paylaşılacaktır.
Göstereceğiniz anlayış ve iş birliği için teşekkür eder, iyi calısmalar dileriz"
"Bu Engelleme Bir Sansürdür"
Alınan kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten basın mensupları, uygulamanın haber alma ve yayma özgürlüğüne aykırı olduğunu vurguladı. Yapılan kısıtlamanın basın özgürlüğünü ihlal ettiğini savunan gazeteciler, "Haber yapma hakkımızın önündeki bu engel tamamen bir sansürdür" diyerek tepkilerini ifade etti.
Belediyenin servis edeceği hazır görüntüleri kabul etmeyeceklerini dile getiren basın çalışanları, "Görüntüleri siz çekeceksiniz, haberinizi de kendiniz yapın" sözleriyle kararı protesto etti. Her gazetecinin kendi görüntüsünü çekme özgürlüğünün anayasal güvence altında olduğunu belirten medya mensupları, Akçakoca Belediye Başkan Vekili Alev Ünal’dan konuyla ilgili açıklama beklediklerini aktardı. Gazeteciler ayrıca, bu karardan dönülüp özür dilenene kadar Akçakoca Belediyesi’ne ait haberleri yayımlamayacaklarını ifade etti.
Düzce HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
