Düzce İtfaiyesi'nden Anız Yangını Uyarısı

Gündem (Düzce Meydan Gazetesi) - Haber Merkezi | 21.07.2026 - 13:54, Güncelleme: 21.07.2026 - 13:54
 

Düzce İtfaiyesi'nden Anız Yangını Uyarısı

Son 3 ayda 300 anız yangınına müdahale eden Düzce İtfaiyesi, fındık sezonu öncesi bahçe temizliği yapan vatandaşları uyardı.
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde son 3 aylık dönemde 300 anız yangınına müdahale gerçekleştirdi. Yaz mevsimiyle birlikte yükselen hava sıcaklıkları ve yaklaşan fındık hasadı öncesinde hız kazanan bahçe temizlikleri, tarım arazileri ile doğal yaşamı ciddi şekilde tehdit ediyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, yangınların büyük bir kısmının tarla ve bahçe temizliği esnasında kontrolsüzce yakılan ot ile çalılardan çıktığını vurguladı. Müdahale edilen 300 civarındaki anız yangınının oldukça yüksek bir tablo ortaya koyduğuna dikkat çeken Kahraman, "Bu rakam gerçekten yüksek. Yangınlardan birkaçı ciddi boyutlara ulaştı ve ekiplerimizin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınabildi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları da yangın riskini artırıyor" ifadelerini kullandı. Anız yakmanın yalnızca çöp bertarafı olmadığını, topraktaki mikroorganizmaları ve faydalı böcek türlerini de yok ettiğini hatırlatan Kahraman; vatandaşların atıkları yakmak yerine mücavir alanlarda belediyenin temizlik işleri birimlerine, mücavir alan dışında ise İl Özel İdaresi imkânlarına yönelmeleri gerektiğini belirtti. İtfaiye Müdürü Kahraman, "Hem doğamızı hem toprağımızı koruyalım, çevreye zarar vermeyelim ve anız yakmayalım" diyerek vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu.                                                                                                                                                                                                                                                                    
Son 3 ayda 300 anız yangınına müdahale eden Düzce İtfaiyesi, fındık sezonu öncesi bahçe temizliği yapan vatandaşları uyardı.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde son 3 aylık dönemde 300 anız yangınına müdahale gerçekleştirdi. Yaz mevsimiyle birlikte yükselen hava sıcaklıkları ve yaklaşan fındık hasadı öncesinde hız kazanan bahçe temizlikleri, tarım arazileri ile doğal yaşamı ciddi şekilde tehdit ediyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, yangınların büyük bir kısmının tarla ve bahçe temizliği esnasında kontrolsüzce yakılan ot ile çalılardan çıktığını vurguladı.

Müdahale edilen 300 civarındaki anız yangınının oldukça yüksek bir tablo ortaya koyduğuna dikkat çeken Kahraman, "Bu rakam gerçekten yüksek. Yangınlardan birkaçı ciddi boyutlara ulaştı ve ekiplerimizin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınabildi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları da yangın riskini artırıyor" ifadelerini kullandı.

Anız yakmanın yalnızca çöp bertarafı olmadığını, topraktaki mikroorganizmaları ve faydalı böcek türlerini de yok ettiğini hatırlatan Kahraman; vatandaşların atıkları yakmak yerine mücavir alanlarda belediyenin temizlik işleri birimlerine, mücavir alan dışında ise İl Özel İdaresi imkânlarına yönelmeleri gerektiğini belirtti.

İtfaiye Müdürü Kahraman, "Hem doğamızı hem toprağımızı koruyalım, çevreye zarar vermeyelim ve anız yakmayalım" diyerek vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu.                                                                                                                                                                                                                                                                    

Düzce HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcemeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.