28 Eylül 2023 - Perşembe

Düzce Liseli Olmak

1992-1993 Eğitim yılı Düzce Lisesi Mezunuyum.

Yazar - Bülent SERDAROĞLU
Okuma Süresi: 8 dk.
Bülent SERDAROĞLU

Bülent SERDAROĞLU

bulentserdar81@gmail.com -
Google News

1992-1993 Eğitim yılı Düzce Lisesi Mezunuyum.

Kimler gelmiş,

Kimler geçmiş.

Ne mezunlar,

Ne Öğretmenler,

Ne Okul çalışanları.

Her biri ayrı bir anı,

Her biri ayrı bir değer.

Siz istemiyor olabilirsiniz ama

Ben okulumu da, tarihini de, geçmişini de, İsmini de bu şehirde yaşasın istiyorum.

Kimsenin 15 temmuz ile bir sıkıntısı yok, sonuna kadar da o hain Darbe girişimini de, sebep olanları da, zemin hazırlayanları da sonsuza kadar lanetliyorum. Bizlerin 15 temmuz ile sıkıntımız olmasını bekleyenlere de, bilinçaltınızda yatanları bizi lekelemek için kullanmayın diyorum.

Böyle tamamen içsel, şehrin tarihinin ve mezunların anılarının talebe dönüşmesi olayını medyatik hale getirip; siyaset, eyyam ve dikta kokan bir hâle getirmekte ancak size yakışırdı.

Düzce Valiliğine, dernek tarafından gelen talebin bakanlığın ilgili müdürlüğü ile yapılan yazışmalarda isim komisyonunun onaması ile düzenlenen törende sayın Valimiz Selçuk Aslan da konuşmasını yapmış gelen talebi ve gerekçelerini dile getirmiştir.

Tabelanın o törende bulunmayan kimi rahatsız edip de avanelere başlattırılan kampanyanın ürünü olarak şehrin en yetkilisininde kim olduğunun sorgulanacağı bir tablo oluşturulmaktan çekinilmemiştir. Burada bir niyet bozukluğu aranacak ise irdelenmesi gereken budur.                                                                                                                                                                                                                                  Zamanında kimsenin fikri alınmadan yaptığınız eylemin altında kalmaktan korktuğunuz için kendiniz ve avaneleriniz 15 temmuz olgusu üzerinden konuyu taca çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Oysa ki bizler, okulumuzun yerinde terk edilmiş bir iş yeri, sırf bulunmuş olsun diye konulmuş bir kaç heykel, Kendi haline bırakılmış paf küfçü yuvası bir meydancık görmek istemediğimizi de,            ismimizi de yıllardır dile getirmekteydik.                                                                                                                                                                                                                                                                                      Gören de, duyan da, Okulun yıkıldıktan sonra yerine yapılmayarak, bölgenin muhteşem bir değer katılarak değerlendirildiğini zannedecek.

Düzce şehrinde yıllarca olmayan bir şey olmuş, şehirde bir mülki amir, bir konunun ilgililerinin uzun zamandır yoğun talebine karşılık vermiş gerekli prosedürü uygulamış ve halk ile bütünleşme sağlayarak birliktelik içerisinde bir faaliyet gerçekleştirmiştir. Dikkatlerden kaçmaması gereken de bu mülki amirin ise şehrin ‘’EN YETKİLİ’’ mülki amiri olan Sayın Valimiz Selçuk Aslan olmasıdır.                               

Bir Düzce Lisesi mezunu olarak Sayın valimizin sonuna kadar destekçisi olduğumu herkesin bilmesini isterim.                                                                                                                                                                       

Bu keşmekeşin yaşanmasına sebep kim yada kimler ise biliniz ki!                                                                                                                                                                                                                                        Yaptığınız ayak oyunları İle tabeladan sorumlu şehirci yada şehirciler haline gelmiş durumunuza ne kadar şaşırsam az.

 

Biz sizlerden önce ayak oyunlarında bir tek "Üç Ayak" bilirdik, sizlerle beraber gördük ki!                                                                                                                                                                                            Sanırım  beş ayak, on beş ayak, …….  kırk ayağa kadar oyun çeşidiniz var.

Ama unutmayın bizde de aynı zaman da Mustafa Kemal den öğrendiğimiz  "HARMANDALI VAR"

 

Son olarak şunu da aklınızın bir köşesine yerleştirin isterim ki!

‘’DÜZCE LİSELİ OLMAK SONSUZ DOSTLUK SAHİBİ OLMAK DEMEKTİR.’’

Bu işin içinde bulunanlar ya Düzce Liseli değilsiniz yada bunun nasibini alamamış veya farkına varamamışsınz.

 

 

                                   Saygıyla, Sevgiyle, Sıhhatle kalın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.