28 Mart 2023 - Salı

"KURT KIŞI ATLATIR AMA YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ"

15 mayıs sabahına 1,5 ay kaldı, yavaş yavaş ittifaklar da şekilleniyor.

Yazar - Bülent SERDAROĞLU
Okuma Süresi: 7 dk.
Bülent SERDAROĞLU

Bülent SERDAROĞLU

bulentserdar81@gmail.com -
Google News

"KURT KIŞIN YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ"

15 mayıs sabahına 1,5 ay kaldı, yavaş yavaş ittifaklar da şekilleniyor.
      Cumhur ittifakı Hüda-Par'ı resmen yanına aldı. 10 Nisana kadar listeler netleştiğinde hep birlikte Hüda-Par'ın Cumhur ittifakın Akciğerlerine nasıl yerleştiğini hep birlikte göreceğiz. Bu yerleşme ciddi öksürük yapar, yatağa düşürür bilesiniz.
      Hdp nin aday çıkarmamasına Millet ittifakını tümüyle destekleyeceği anlamı yüklenmeye çalışılsa da,
bu kesinlikle böyle değildir.
İlgili seçmen burada özgür bırakılmıştır, ne kadarı Millet ittifakına, ne kadarı Cumhur ittifakını destekleyeceği kanaatimce muamamdır.
      Cumhur ittifakı etmenleride bunun farkındadır ve üstten üstte suçlamalar yapsa da, alttan alta beklentisini sürdürmektedir. Zira söz konusu seçmen için AKP sandığı yabancı değildir. İktidar İlk 3 döneminde bu oylar ile seçim kazanıp iktidarını sürdürmüştür, seçim haritası açıp bakılabilir. O yüzden sol tandanslı kürt seçmeni günah keçisi yapıp, sağ tandanslı kürt seçmenin oyunu Hüda-Par ile AKP lehine sandığa attırmak isteği bunu da tabiri yerindeyse her türlü belden aşağı kötüleyerek yapmak ters tepecektir. 
      İttifakların vaatleri ve seçim hareketliliği bağlamında bakıldığı zaman Cumhur ittifakının tek söz sahibi adayı Recep Tayyip Erdoğan olduğu aşikârdır. Kendisinin en büyük gücü ise hazine kaynaklarıdır. Bu dönemde karşılığı var mı? yok mu? Demeden muslukları açmıştır.
       Seçimlerin hemen öncesinde Asgari ücret ile en düşük emekli maaşı arasındaki çok büyük olan farkı eritme çabası bunun göstergesinden sadece biridir.
2015 yılına kadar en düşük emekli maaşının asgari ücretten fazla olduğu ülke de 2015 den bu yana emekli maaşı erimiş yok olup gitmiştir. Her ne kadar asgari ücret ile mevcut hayat şartlarında yaşayabilmek hiç yeterli değilse de, ondan çok daha düşük emekli maaşları yaşanabilir düzeyde hiç değildir. Unutulmamalıdır ki! Ülke de yoksulluk sınırı 30 bin TL düzeylerindedir. Satın alma gücü yok olmuştur. 2000 tl lik artış hamlesi çok geç olmakla birlikte, çok adaletsiz, hiç düşünülmeden can havliyle yapılmış bir hamledir. Bu yapılan 2000 tl lik zam emekli maaşındaki düzeni daha da darmadağın etmiştir. (3600 gün yada 5000 gün civarı prim ile emekli olan kişiler 7500 ve üzeri prim ile emekli olan kişilerden yüksek yada aynı maaşı alır hâle getirilmiş, sanki diğerlerini yüksek enflasyon etkilememiş gibi kafasını kuma saklayan deve kuşu gibi davranılmış, Eyt deki 2000 sonrası sorunlarında olduğu gibi geleceğe yönelik daha da büyük sıkıntılar ortaya çıkartılmıştır.   
      Burada seçmen bunun farkında ve bana bunu 7 yıl önce yapacaktın, 7 içerisinde arada oluşan bana verilmeyen toplam farkın hakkını siz yediniz helâl etmiyorum demektedir. Bu ağıza bal çalmayı seçmen görmekte ve kabullenmemektedir.
      Millet ittifakının en büyük gücü ise 6 parti ve tüm Türkiye tarafından karşılık görmüş iki büyük belediye başkanıdır. Kalan 1,5 ay içerisindeki tüm ağırlıklarını vererek protokoldeki 2300 maddenin vatandaşı direk olarak ilgilendiren ve anlayabileceği maddeleri tane tane 5 partinin lideri,  Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu ve belediye başkanları tarafından anlatılmalıdır. Ayrıca vatandaşın en çok ilgileneceği; dolaylı vergilerin kaldırılması vaatleri, tarım politikalarının ve para politikalarının toplumun refahı düşünülerek uygulanacak gibi yapıcı anlaşılır vaadler.
       Kanaatimce Ekrem İmamoğlu'nun hitabetide 
ön planda tutulup, Muharrem İnce'nin adaylığının ısrarla devam ettirmesi durumunda İmamoğlu'nun ön yüz olması ile İnce'ye oy kayması ihtimali olan gençleri Millet ittifakına tekrar kaydıracaktır. Çünkü yine kanaatimce gençler ve genel olarak seçmenin büyük bir bölümünde; genç, dinamik, yetki ve söz sahibi bir yeni yüz arayışı olması seçmendeki kararsızlığını ana nedenidir. 
Yoksa 60 milyonun üzerindeki seçmenin %75 i Böyle bereketli Anadolu cografyasında enflasyonun % 70 in üzerine çıkmış olması yaşamın Cumhurbaşkanının iki dudağı arasına geçmiş olması, kabinenin ve meclisin hiç bir işe yaramaması gibi sebeplerden dolayı seçmen bu halden memnun değildir. %75 in % 15 i yada % 20 si ideolojik kaymalar yapabilirse de, geriye % 55 gibi iddialı bir oran sapasağlam durmaktadır. Bu nedenle tüm hesaplar bu kalan %55 'in erimemesi adına yol izlemek üzerinde olmalıdır. Zaten seçim kazanıldığında Cumhurbaşkanı da bellidir. Yetkililer de bellidir, izlenecek 2300 maddelik politikada bellidir. 
Önemli olan bu süreçte iyi analiz yapmak ona uygun hareket etmekdir.
      Dış borcun 132 milyar dolardan, 450 milyar dolara.
      İç borç 256 milyar TL den, 5 trilyon TL  çıktığı bir ortamda; teknolojik gelişmelerden Dinamik-hareketli  bir ilerleme beklemek hayalcilik olur, şuan mevcutta görülen, statik-durağan hareketler, savaş halindeki ülkelerde bile görülür. Dolayısıyla statik teknolojik gelişmelere aldanarak Uzay çağında, bizi kıskandıklarını söylenen ülkelerin 50-100 yıl önce yaptıklarını yapmaya çalışmayı çok üstün bulunmaz bir başarı olarak propaganda aracı tv kanallarında gariban vatandaşın gözüne sokmak çok acı olduğu kadar , yetersizliğinde göstergesidir. 
      Bu bağlamda Millet ittifakı için söylemim, Baharlar gelecekse eğer hamlelerde, baharları getirecek bahsettığim ivmelerle olmalıdır.
      Netice de "KURT KIŞIN YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ"
      Vatandaş bu yaşadıklarını unutmayacak, öyle beka sorunu gibi suni gündemler ile geçim sorununu bu kez atlamayacaktır.


Saygıyla,  sevgiyle, sıhhatle kalın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.