21 Ekim 2023 - Cumartesi

NE OLMUŞ !!!

Yazar - Bülent SERDAROĞLU
Okuma Süresi: 13 dk.
Bülent SERDAROĞLU

Bülent SERDAROĞLU

bulentserdar81@gmail.com -
Google News

 

Türkiye'deki cesurlar hareketinin bir parçası olan Düzce İyi parti teşkilatı, Eski Ak Parti Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i Belediye başkan adayı gösterme başarı ve CESARETİNİ göstermiş, buna mukabil yine Sayın Mehmet Keleş'de İyi Parti'den aday olma CESARETİ göstermiştir. Hal böyle olunca da, sesler yükselmektedir.
Dostlar aslında ben olan biteni şöyle çözümleyeyim size,
Önceki gün, birine ''ZÜRRİYETTEN BAHSEDENLER'' (Recep Tayyip Erdoğan) ile 
Diğerine ip atıp, üstüne basa basa ''Bebek katili ile müzakere edenden, evdeki paraları sıfırlarken haysiyetini kaybeden den, Türklüğü reddeden inkarcı dan Cumhurbaşkanı olmaz, Tekeden süt sağılmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz diyenler ( Devlet Bahçeli) bir araya gelip kendileri sanal alemde Devlet'i Devlet yönetiyor zannedip Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yapmıştır.
Yİne meydanlarda ''Tüyü bitmemiş yetimin hakkının hesabını sormazsam namerdim diye çığlık çığlığa bağıranlar'' (Süleyman Soylu) yıllarca birinin koltuk altına sığınıp İçişleri Bakanı olmuştur.
Yada ''Otel lobilerinde One Minute dedin ama İsrail'i hep destekledin, sen OİSD salonunda İsrail'in üyeliğini onayladın. Senin kalbin Ali diyor, dilin Muaviye diyor.'' diyenler (Numan Kurtulmuş) birden bire 62./63./64. hükümetlerde, Başbakan yardımcılığı, 65.hükümette Kültür ve turizm bakanı ve son olarak da Meclis Başkanı olmuştur.
Birde bunun diğer versiyonları var tabi ki, Mesela AKP kurucusu ve başbakan yardımcılığı yapmış Devlet Bakanına (Abdüllatif Şener) sahip çıkılıp 2018'de Konya Milletvekili yapılmıştır.
Konumuza daha iyi açıklık getireceğini düşündüğüm; görevden alınmış Başbakan, o dönem için her şeyin yolunda gittiği, dokunun bir şekilde uyuştuğu Millet ittifakına Chp kurmaylarının talebi ve önerisi ile dahil edilmiş ittifak Altılı masa haline getirilmiştir.Böylelikle de Sayın Erdoğan'ın ilişkisini kopardığı ne kadar siyasi varsa taban tabana zıt ve tüm Parti tabanının tepkilerine rağmen TBMM'ye Milletvekili olarak taşınmıştır. Tüm bunlar olurken ilkeden, duruştan, şundan bundan bahsedenler neredeydiler son minvalde eylemleri ne olmuştur.
Yani şimdi durum şu mudur?
Söyleşinin başından bu yana bahsi geçenler yaşanırken, kaç Akp seçmeni sandığa gitmeyip partisine oy vermemiş, kaç Mhp seçmeni partisine oy vermemiş, kaç Chp seçmeni gidip partisine oy vermemiştir.
Tüm bunlar siyaset sahnesinde yaşanıyor, gayet de uygun görülüyor da.                                                                                                                                                                                                  Düzce'de Ak Parti'den 2 kez Belediye Başkanı seçilmiş,son döneminde kimilerine göre görevden alınmış, kimilerine göre baskılara dayanamayıp istifa etmiş.                                                              Eski Belediye Başkanı Sayın Mehmet Keleş İyi Partiden Düzce'ye Belediye Başkanı Adayı yapılınca uygun ve doğru bulunmuyor öyle mi?
Bunu dile getirenler biliniz ki!                                                                                                                                                                                                                                                                        Sizler bizim oralarda ''Gelberi'' derler sadece kendine çeker, ''Tırmık'' gibi arkada bırakmaz tıpkı o tarım aleti gibi davranıyor ve aynı zamanda ortalıkta mikserlik yapmaya çalışıyorsunuz                  Lakin seçmenler ithal vekil söyleminizle elde etmeye çalıştıklarınızı yutmadıkları gibi artık bunları yutmuyor.
Herkesin aklından çıkarmaması gereken bir konu var ki!                                                                                                                                                                                                                              O da önümüzdeki seçimin bir yerel yönetim seçim olduğudur.                                                                                                                                                                                                                      Yerel seçimlerde ise Kim hangi partiden aday olmuş, hangi parti kimi aday göstermiş konusundan ziyade kimin yerel yönetim konusunda liyakat sahibi olduğu, hangi listelerin hizmet etmek için kararlı olduğu konusu bahsi geçen konu olmalıdır. Çoğu zaman Adayları tamamlayan listelerdir. Yerel yönetimlerde şuculuk, buculuk, ondancılık, bundancılık, particilik yapılmaz. Bu şehirde yaşıyor ve iyi olmasını istiyorsan bakılması gereken daha çok işlevsel nüanslar olmalıdır.
Tüm bunlardan yola çıkarak, tüm partilerde belli başlı aday isimleri konuşulduğu duyuluyor, kısa zamanda her partinin adaylarının da netleşeceğini düşünürsek 31 mart seçimlerinin şehrimiz için en doğru kararın verildiği bir seçim olmasını diliyorum ve tahmin ediyorum ki, bu şehirde yaşayanlar olarak şehrimizin buna çok ihtiyacı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.
 
 
NOT: Yanı başımızda yaşanan savaşa gelince; Dini, dili, mezhebi ne olursa olsun çoluğun çocuğun, masum insanların öldürüldüğü hiçbir durumu meşru görmüyor, bu duruma sebep olanları sonsuza kadar lanetliyorum. 
 
 
Saygıyla, Sevgiyle, Sıhhatle kalın.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.