18 Aralık 2023 - Pazartesi

2 ANNE DE ÇOK DERTLİ

Geçen gece annem rüyama girdi. Malum uzun zamandır, ‘annem’ ile ilgili yazı yazmadım. Çok gücenmiş, bir elinde ampul bir elinde mum… Kendisini hatırlatmak istemiş. Hiç anneler unutulur mu? Yakında.

Yazar - Atilla GÖSTERİŞLİ
Okuma Süresi: 3 dk.
Atilla GÖSTERİŞLİ

Atilla GÖSTERİŞLİ

atilla.gosterisli@hotmail.com -
Google News
Geçen gece annem rüyama girdi.
Malum uzun zamandır, ‘annem’ ile ilgili yazı yazmadım. Çok gücenmiş, bir elinde ampul bir elinde mum… Kendisini hatırlatmak istemiş.
Hiç anneler unutulur mu? Yakında.
***
Annemden önce bu aralar popüler olan iki ANNE’den bahsetmek isterim.
Biri, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın annesi; bir diğeri ise TİP (Türkiye İşçi Partisi) sözcüsü Seda Kadıgil’in annesi.
Hadi başlayalım.
***
Paranın patronu Gaye Erkan, ev kiralarının çok yüksek olmasından dolayı annesinin evine yerleşti. Ekonomiyi de mahalle bakkalı Sadık beyden takip ediyormuş. Fiyatlardan yakınan Merkez Bankası Başkanı ‘Sadık Abi'ye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben 'indi' diyorum. O 'inmedi' diyor. Sürekli “Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak” diyor.
Gaye Erkan, pahalı olduğundan yoğurt almıyormuş, sütü mayalayarak kendileri yapıyorlarmış.
Şu gazetecilerin hiç işi/gücü yok; Gaye Erkan’ın ABD’deki maaşını araştırmışlar. Yıllık maaşının 1 milyon dolar olduğu ortaya çıktı. Merkez Bankası Başkanı Erkan, 14 Şubat 2022 tarihinde dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri olan ABD’li March Mc Lennan’ın Yönetim Kurulu’na girdi. Erkan’ın, March Mc Lennan’ın Yönetim Kurulu’nda görev yaparken, yılda 1 milyon dolar, ayda ise yaklaşık 85 bin dolar kazandığı ifade edildi.
Sütü mayalamaya devam!
***
TİP sözcüsü Seda Kadıgil de hayat pahalılığından annesine dert yanmış. Anne güngörmüş biriymiş, kızından daha siyasetçi, ‘Boş zaten, bütün siyasetçiler aynı, hepsinin tuzu kuru, hepsi anca kendi koltuğunun derdinde, fakirden alıp itinayla zengine verenler bir de Robin Hood pozları kesiyorlar’ deyivermiş.
***
‘Çocuklar aç’ dedik, ‘Yalan’ dediniz; ‘Kadınların katline sebep sizin zihniyetiniz’ dedik, ‘Sürtük’ dediniz; ‘Halk yoksulluk içinde, insanlar aç açıkta’ dedik, ‘Terörist’ dediniz.
Sosyal yardımları kirlettiler. Sağ elin verdiğini sol elin bilmemesini öğütleyen peygamber hadisinden bahsedip durdular. Ama vatandaştan toplanan vergilerle yapılan yardımların üzerine ampullerinin resmini kazıdılar, cumhurbaşkanının imzasını işlediler. Vatandaşa verilen pirincin, nohutun, kömürün parasının Erdoğan’ın cebinden karşılandığı algısını yarattılar.
***
Ah, annem ah.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları