05 Mayıs 2023 - Cuma

SOĞANIN CÜCÜĞÜ İLE SEN OYNA

Yazar - Atilla GÖSTERİŞLİ
Okuma Süresi: 4 dk.
Atilla GÖSTERİŞLİ

Atilla GÖSTERİŞLİ

atilla.gosterisli@hotmail.com -
Google News

 

Bu ülkenin insanı Kuvâ-yi Milliye askeridir, Mustafa Kemal’in askeridir. Bu yüzden, öyle beka, vatan, millet, sakarya söylemlerine girmene gerek yok. Bunlara sığınarak da, din, iman, iha/siha, terörist türevlerine de gerek yok. Sanırım sen yanındakilere bakarak, herkesi öyle sanıyorsun.
***
Bu ülke bir ‘seçim’ yapacak.
Hırsızlıklara, nobranlıklara, liyakatsızlara, kötü yönetime, yalana/dolana, ayrımcılığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, kutuplaştırmalara karşı bir seçim yapacak. 
Şimdi size, iktidar mensuplarının sadece 1 hafta içinde, ‘seçime bakışla’ ilgili sözlerini yazıyorum. Nasıl bir zihniyetle karşı karşıyayız bir sorgulayın.
***
Önce Düzce’den 
Yeniden Refah partisi seçim otobüsü hazırladı. Bu araçta, Milletvekili adayı olan 2 ERKEK’in fotolarının yanı sıra, bir de kadın Milletvekili adayı yer alıyor. Ama nasıl, kadın milletvekili adayının fotosu yerine, karanlık içinde silueti yer alıyor. 

Milli Savunma Bakanı taraftarları; “Vur de vuralım, öl de ölelim” şeklinde tezahürat yapıyor. Bakan Hulusi Akar “Bekleyin, gelecek, onun da zamanı gelecek” diyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Biz 20 yıldır iktidarız, kimin yaşam tarzına müdahale edilmiş? Kime, hukuka aykırı bir müdahale söz konusu? Kimin giyimine, kuşamına, yemesine, içmesine, eğlenmesine karışılmış?” Yetmedi, Bozdağ, “14 Mayıs akşamı, ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak.” Yine yetmedi, “Siz olsanız bir yere giderken ailenizi Kılıçdaroğlu’na mı emanet edersiniz Tayyip Bey’e mi emanet edersiniz? Ailemizi emanet edemeyeceğimiz insanlara ülkemizi lütfen emanet etmeyelim.”

Şimdi bir de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bazı söylemlerine bakalım: “Biz, bu seçimde hep beraber bir karar vereceğiz. Erkeğin erkekle, kadının kadınla evlenip evlenmemesinin kararını vereceğiz. Hak Muhammed Ali’nin yolunda LGBT var mı?. Hani LGBT+Q diyorlar ya, onun içerisinde hayvanla insanın evlenmesi de var.” Yetmedi, “15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir.”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “14 Mayıs’ın, zihniyet olarak milli ve yerli olan bir Cumhur İttifakı ile milli ve yerlilikle hiç alakası olmayan, ülkeyi bölmek ve ülkeyi parçalamak isteyenlerin bir mücadelesi olduğunu görmek lazım” diyor.

AKP’li Mehmet Özhaseki, “Ezan, vatan ve millet düşmanlarının bu milletin başından uzaklaşmasını Allah’tan niyaz ediyoruz” diyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “Soğan fiyatları aşağı gitmeye başladı. Ben de onlara diyorum ki, git cücüğüyle oyna”
AKP Genel Başkan Vekili ve eski Başbakan Binali Yıldırım, “Bu seçim, işgalcilere karşı istiklâl mücadelesi seçimidir” diyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı M. Uçum da “iktidar değişikliğinin Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe” olacağını söyledi.
Bir başka AK Partili Nurettin Canikli, ‘seçimleri muhalefetin kazanması durumunda Türkiye’nin ulus devlet yapısının ortadan kaldırılacağını‘ ilan etti.

AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu “Tayyip Erdoğan’ı üzecek harekete girenler hem bu millete zulüm etmeye kalkışanları önce uyarırız, uymuyorlarsa, kulağını koparırız” dedi. 

Ancak en son Erdoğan noktayı koyarak “benim milletim Kandil’den aldığı destekle cumhurbaşkanı olana bu ülkeyi teslim etmez”
***
Ve sonunda AKP’li vatandaş:
“Sonuna kadar reis. Neler yaptı, neler etti. 25 sene önceyi hatırlamazsınız siz. Birimiz bir kuyrukta birimiz bir kuyrukta. Doktor beni azarladı. Böyle bir muamele görüyorduk. Şu an biz doktor dövüyoruz.’’

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları