11 Mayıs 2023 - Perşembe

TEK ADAM REJİMİ BİR BEKA SORUNUDUR!

Yazar - Atilla GÖSTERİŞLİ
Okuma Süresi: 3 dk.
Atilla GÖSTERİŞLİ

Atilla GÖSTERİŞLİ

atilla.gosterisli@hotmail.com -
Google News

TEK ADAM REJİMİ 
BİR BEKA SORUNUDUR!

90 yaşında ninemiz. 
Hayri Kutarba arkadaşımızın annesi. Kelimesine dokunmadan yazıyorum, “Yalanlarınız, iftiralarınız, hakaretleriniz, saldırganlıklarınızla; kendinizden olmayanları hiç acımadan aşağılamalarınızla, doksan yaşında olmasına rağmen beş vakit namazını aksatmayan annemi bile dinden imandan soğuttunuz”
***
AKP ve MHP, Cumhur ittifakı seçim yaklaştıkça akıl almaz sözler etmeye başladılar. İş öyle bir noktaya geldi ki, muhalefetin henüz yapılmayan mitinginden rakamlar veriyorlar. Hem de aynı kentte. Vatandaşlar, liderlerinin, bir sonraki gün yapılacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingine katılım sayısını vermesini alkışlıyorlar. Akıl alacak iş mi bu!

Seçim kampanyalarını kin, nefret, düşmanlık, savaş, işgalcilerden kurtuluş mücadelesi temaları üzerine kurdular. Biri muhalifler için “Onlar alsa alsa vücutlarına mermi alırlar” derken, öbürü “Sandığı bunlara mezar edin” dedi. “14 Mayıs’ta bunları Cudi’ye, Gabar’a gömmeye var mıyız?” diye de ısrar etti.

Bize her şeyi Allah yaptırıyor” dediler. “Biz Allah’tan emir alıyoruz” dediler. Gerdiler, kutuplaştırdılar. Ne huzur bıraktılar ne yaşama sevinci.
***
Birinin çıkıp “Biz gidersek insanla hayvan evlenecek” diyebilmesi, hangi akla sığar! Son günlerde sosyal medyada ardı ardına yayınlanan videolarda ortaya dökülen iddialar o denli vahim ki “Türkiye’nin kanalizasyonu patladı” diyor vatandaş.

Önümüze düşen ayarsız cümlelerden, kulaklarımızı tırmalayan haset sözlerden gerçekten içimiz şişti. İktidarın haseti taşıp kendi bendinden, neredeyse tüm ülkeyi kendi haseti altında bırakmış ve bunu hissediyorsunuz. Çevrenizi saran izansız tepkiler, imalar, laf sokmalar, hayhuylar o kadar kalabalık hale gelmiş ki, el yordamıyla o kalabalığın içinden, ezilmemek için çıkmaya çalışıyorsunuz. 

“Olmaz” denilen her şeyin olduğu ve can güvenliğinizin bizzat devleti yönetenler tarafından ortadan kaldırıldığı bir ülke içinde bunalıyorsunuz, öfkeleniyorsunuz.

Üzerinize yürüyen, aşağılayan, tüküren, elindekini üstünüze fırlatan, yanındakilere dürtüp işaret eden o kötülüğün karşısına koyabileceğiniz tek şey var; Benzeşmemek ve duruşunuzu kaybetmeden iyiliğin gücüne sığınmak.
***
Bir ülke orta sınıfı yok ediyorsa, eğitimin değerini düşürüyorsa, doktorları bile dövecek bir taban sınıf yaratıyorsa o ülkede gelecek hayali diye bir şey kalır mı?

İktidarların gücü ile katiller korunuyorsa, muhalefete linçler takdir görüyorsa o ülke ayakta kalabilir mi?

Bir ülke bir liderin ve bir partinin varlığı ile kaderini eşitliyorsa zaten o ülke yıkılmış-bitmiş demektir.
***
Ve yarın SON SÖZ

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları