08 Mayıs 2023 - Pazartesi

AKP KİMDİR !

...

Yazar - Atilla GÖSTERİŞLİ
Okuma Süresi: 4 dk.
Atilla GÖSTERİŞLİ

Atilla GÖSTERİŞLİ

atilla.gosterisli@hotmail.com -
Google News
AKP KİMDİR?
Kuruluş tarihi: 2002… Kurucular AKP’nin temelini atanlardır. Mesela, Abdullah Gül’dür, Abdüllatif Şener’dir, Yaşar Yakış’tır. Bunlardan daha iyi AKP’li olur mu?
Mesela; Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı makamına geldi, Ahmet Davutoğlu Başbakanlık yaptı, Ali Babacan Bakanlık yaptı, bizden de sayayım, Yaşar Yakış Bakanlık yaptı. Bunlardan iyi AKP’li olur mu? Ama bugün hiçbiri Ak partili değil!
Kim AKP’li… O dönemlerde en sert muhalefeti yapan, zehir/ zemberek sözler sarf eden Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu.
***
Mesela PKK açılım süreci öncesindekiler mi AKP’li, yoksa PKK açılım süreci sonrasındakiler mi AKP’li.
Mesela; Recep Tayyip Erdoğan, “ PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim, Sıkıntısı olan varsa bana söylesin’. Yalçın Akdoğan, “Öcalan’ın olayları okuma kabiliyeti var”. Beşir Atalay, “ Öcalan’ın mesajları, bizim de düşüncelerimizdir’. Yiğit Bulut, “Öcalan Türkiye’nin önünü açıyor”. Sonra da hep birlikte ‘megri megri’ şarkısını söylediler.
Daha çok yeni, 2019 İstanbul seçimleri sırasında PKK’lı Osman Öcalan TRT ekranlarına çıkartıldı, bebek katili Abdullah Öcalan’ın mektubu yine TRT ekranlarından okundu. Bunlar mı AKP’li yoksa, bugün 14 mayıs seçimlerine doğru muhalefeti halka PKK yandaşı diyerek şikayet edenler mi AKP’li?
Yoksa, bugün 14 mayıs seçimlerine doğru, “Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürülür’ diyen AKP’nin Diyarbakır’da birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Galip Ensarioğlu mu AKP’li?
***
FETÖ öncesi AKP’li mi makbuldür yoksa FETÖ sonrası AKP’liler mi?
Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen için, “Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Diyoruz ki, bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz.” Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmet yapıyor. Her şeyi de açık, devletin denetimi, gözetimi altında açık, her şeyi göz önünde…” Binali Yıldırım Gülen hareketinin tarihçesini anımsatıp cemaati göklere çıkarttı. Gökçek “ Hoşgörünün, diyalogun, barışın simgesi Fethullah Gülen” dedi.
Bugün, en başta solcular, Cumhuriyetçiler, bu terör örgütüne karşı en ciddi uyarıları yapan yazarlar FETÖ ile ‘irtibatlı’ ve ‘iltisaklı’ olarak soruşturuluyor, ceza alıyor, hapse atılıyor. Lakin, soruşturulanlar içinde tek bir AKP’li bile yok!
***
Daha bu listenin içinde, ‘kardeşim Esad’ dan öncesi, ‘zalim Esed’ dan sonrası var. Daha bu listenin içinde DEAŞ’ten öncesi, IŞİD’ten sonrası var. Daha bu listenin içinde BOP öncesi, ABD sonrası emperyalist gücü var!
İnsanın kafası karışmıyor mu, AKP nedir!
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları