27 Nisan 2023 - Perşembe

ANNEM KİME OY VERDİĞİNİ AÇIKLADI

Yazar - Atilla GÖSTERİŞLİ
Okuma Süresi: 4 dk.
Atilla GÖSTERİŞLİ

Atilla GÖSTERİŞLİ

atilla.gosterisli@hotmail.com -
Google News

 

Geceden sabaha kadar yazmış, elime bir tomar kağıt tutuşturdu. Tam 10 sayfa. ‘Aslında daha da yazacaktım…’ dedi. Seçimlerdeki ‘oy tercihine’ ilişkin görüşlerini yazmış. Elimden geldiğince kısaltmaya çalıştım; emin olun sayfalarca yazıdan sizi kurtardım.
***
Annem, Cennette bir tur atarak kendince anket yapmış. 
***
Önce Marmaris şürakâsına uğramış. Kaplumbağa, Kirpi, Kuşlar, Börtü Böcek hepsi bir arada. ‘Yeterartık’ adını verdiği eşek de orada. Eşek hepsinin sözcüsü olmuş, konuşuyor: ‘Yandım ki ne yandım… Komşudaki cehennem ateşi yanında hiç kalır’. Tercihin ne denir mi?
***
Biraz ötede, yüzü maden karası gibi Tezcan Gökçe oturuyor. Maden içinde cayır cayır yanarken, ansızın bastıran suda boğulduğu an gözünün önüne geliyor. Annesi Ayşe Gökçe, ‘oğlum yüzme de bilmezdi, suda ne yaptı ki’ diyesiymiş. Tercihin ne denir mi?
***
Dilek Özçelik, hastalığından dolayı başı kazınmış ama 20 yaşın güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. Her şey bir kenara, hastalığı için ilaç istediği adamın, eline para sıkıştırmasını hiç unutmamış. Tercihin ne denir mi?
***
Hepsi ‘sabi’… Bir arada oturuyorlar. Nur Muhammed Bayka, Mehmet Bingöl, Suat Çankaya, Serhat Sancar, Şahin Kahraman ve Sabahattin Altun. Anne babalarının yoksulluktan ötürü yatılı verdiği yurtta gelecekleri bedenleri ile birlikte yandı kül oldu. Tercihiniz ne denir mi?
***
Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaydı Enes Kara. Benzer bir yurtta, gencecik bedeninin kaldıramayacağı baskılar gördü ve kendini astı. Tercihin ne denir mi?
***
Elif Urhal, her gün gezmeye doyamadığı AVM’ye bu kez iş için girmişti. ‘depoda iş çıktı’, dediler. Aniden bastıran yağmur deponun içinde sanki sel oldu, aktı. Elif’in hayatı da su gibi aktı, kayboldu gitti. Tercihin ne denir mi?
***
Berkin Elvan… Gökyüzünden yeryüzüne, kendisinden dolayı ‘yuh’ çekilen annesine teselli vermek için görmeye çalışıyordu. 269 gün komada kaldıktan sonra 15 yaşında gelmişti, gökyüzüne. Ali İsmail Korkmaz yanı başındaydı. Tercihin ne denir mi?
***
‘İnadına barış’ diye bağırdığında 20 yaşındaydı Elif Kanlıoğlu. Korkunç patlama ve karanlığın içinde Ankara Gar’ına meğer ‘barışa’ veda etmek için gelmiş. Tercihin ne denir mi?
***
Irmak Leyla çok sevdiği evinin içinde tonlarca betonun altında kaldığında 15 yaşındaydı. Babası, Irmak’ın son bir çırpınış içinde dışarıya uzattığı elini hiç bırakmadı. Buz kesilmiş eline, buz gibi havada, bir nefes sıcaklık vermek için. Tercihin ne denir mi?   
***
Annem anketi bitirmişti. Yüzüne baktım, sicim gibi gözyaşları akıyordu. 
***
Annem, hiç ölüler ağlar mı?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları