24 Mart 2024 - Pazar

NİÇİN AKP’YE OY VERMEMELİYİZ-18

ÜNİVERSİTELERİ DERGAHA ÇEVİRDİNİZ

Yazar - Atilla GÖSTERİŞLİ
Okuma Süresi: 3 dk.
Atilla GÖSTERİŞLİ

Atilla GÖSTERİŞLİ

atilla.gosterisli@hotmail.com -
Google News
 
Son haber; 1 milyon 300 bin öğrenci üniversiteyi bıraktı. Bir başka araştırma üniversitelerdeki eğitim kalitesinin düştüğü şeklinde.
Niye böyle?
Arşivimden üniversite dosyasını açtım, bakın neler çıktı, hatırlatmakta fayda var.
***
Bir üniversite rektörü, atanmasının hemen ardından yaptığı açıklama: ’'Kemalizm virüstür'
Yine aynı dönem içinde bir başka HOCA, “ben bu ülkede cahil, okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum, ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, cahil halktır, profesörden başlayarak en tehlikeli olanlar üniversite mensuplarıdır, en güvenilir olanlar, ilkokul bile okumamış olanlardır, okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor” dedi. Bu herifi YÖK'e yönetici yaptılar.
Bir başka hoca trenlere mescit yapılmasını istedi, Devlet Demiryolları inceledi, virajlarda kıble denk getirilemeyeceği için yapılamadı.
Bir diğeri evini dergaha çevirdi, çarşaflı eşini peygamber ilan etti, çarşafın üstüne kafasına taç takıp, çıplak ayaklarını öptüren bu arkadaşın “gökyüzünde nikahımız kıyıldı” diyerek, gözüne kestirdiği müritleriyle yattığı anlaşıldı.
“Akademisyenler için kep değil sarık daha uygundur” diyen, kafasında sarıkla dolaşan rektör var bu ülkede.
Şizofreni hastalığının cin çarpması yüzünden meydana geldiğini izah eden, tedavi için dini şifacılarla üfürükçülerin faydalı olabileceğini söyleyen profesör var bu ülkede.
Dekolte giyen kadınların tecavüzü göze alması gerektiğini söyleyen, “kadının evden çıkması caiz değildir, parfüm haramdır, topuklu ayakkabı ayete aykırıdır, saç boyama caiz değildir, kadının fazla laf etmeden arada sırada konuşmasında sakınca yoktur” diyen profesör var bu ülkede.
Rektör bile değilken, dekan bile değilken, YÖK başkanı yapılan… “Domatesin içine öyle bir mekanizma yerleştirirler ki, maazallah milletimiz yok olabilir” diyen YÖK başkanı var bu ülkede.
***
Topladıklarım 10 sayfa kadar var… Bu kadarı yeter sanırım.
Sonra da üniversitelerde eğitimin kalitesi düştü, öyle mi?
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları