10 Mayıs 2023 - Çarşamba

SİYASETTE KADIN ELİ: AZADE AY VE ASLIHAN AKBAL TÜYSÜZ

...

Yazar - Atilla GÖSTERİŞLİ
Okuma Süresi: 3 dk.
Atilla GÖSTERİŞLİ

Atilla GÖSTERİŞLİ

atilla.gosterisli@hotmail.com -
Google News
14 Mayıs seçim sürecinin iki kahramanı, kazananı var; biri avukat Azade Ay diğeri ise kimya mühendisi Aslıhan Akbal Tüysüz. ‘Soldan’ Azade Ay, ‘sağdan’ Aslıhan Akbal Tüysüz, millet ittifakı ile ‘ortada’ buluştular. Her iki kadın siyasetçiyi de seçim süreci içinde yakından takip ettim.
CHP’den aday adayı olan Azade Ay avukat kimliği ile baro ve benzeri diğer STK ilişkileriyle insan hakları adına, hak ve hukuk mücadelesi içinde kendisini kanıtladı. Çocuk istismarı, kadın cinayetleri ve son olarak da ‘çoklu baro yasası’ için Türkiye genelinde yapılan yürüyüşlerle kamuoyunda dikkat çekti.
Partisinin il, merkez ilçe ve diğer ilçelerdeki, tanıtım/söylemleri ile parti içinde olduğu kadar diğer kesimlerin de takdirini kazandı. Cesaretini, samimiyetini, projelerini karşı tarafa geçirdi. Siyasete ‘umudun cesarete ihtiyacı var’ sloganını hediye etti.
Azade Ay, gerçekten siyaset ve gelecek adına umut vaat ediyor. Güçlü ve sağlam bir adım attığına göre de siyasette geleceği olacaktır.
***
Aslıhan Akbal Tüysüz her ne kadar kimya mühendisi olsa da, kamuoyunda ‘girişimciliği’ ile tanınıyor. Özellikle TOBB kadın Girişimcilik Kurulu’ndaki aktif görevi ‘kadın emeği’ konusundaki birikimini ortaya koyuyor.
İYİ parti bünyesi içinde ‘Güneşin Kadınları’ projesi, kadınların emekleri sonucu ortaya koydukları ürünlerin pazarlanması ve ekonomiye katkıları açısından çok önemlidir.
Milletvekili adaylığı için de İYİ partinin çok iyi bir tercihi oldu. Basın danışmanı Cüneyt Yusufoğlu Aslıhan Akbal Tüysüz için seçim çalışmalarına ilişkin hazırladığı her basın bültenini, ‘gecenin ilerleyen saatlerine doğru, yorgun ama mutlu bir şekilde evine döndü’ diye bitiriyor.
Aslıhan Akbal Tüysüz, Düzce’yi kaç kez tur’lamıştır bilemiyorum ama çevre ilçelerin köy kahvehanelerinde, inançlı, kararlı, güler yüzüyle hitap etti.
***
Her iki kadın siyasetçi de, ‘değişimden yana’. Bunu da doğru söylem ve projelerle halka anlatıyorlar. Demokrasinin gücü ve kalitesi, kadınların ve ayrımcılığa uğrayan diğer grupların karar alma süreçlerine dengeli katılmasına, eşit temsil edilmesine ve kimsenin geride kalmamasına bağlı.
Bu misyonu üstlendikleri için Azade Ay ve Aslıhan Akbal Tüysüz’ü kutlamak istiyorum. Her ikisi de Düzce için bir şanstır, umuttur.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları